Fri frakt över 1000kr
2 mars 2020
Hälsobloggen Hälsotips

Artros & träning

Enligt forskning på lundsuniversitet kommer var tredje över 45 år inom några år ha drabbats av artros.

Det finns idag inga säkra rapporter på hur många som är drabbade, men att problemet är utbrett kan man konstatera med säkerhet. Många med artros kan inte ägna sig åt konventionell träning och är även rädda för att förvärra problemet vilket kan bli ett sorts moment 22. Rätt motion kommer dock öka hållfastheten i ledbrosket, öka funktionerna i lederna och därmed minska smärtan. De flesta kan hitta någon träningsform som förbättrar livskvalitén även om inte all motion fungerar. Förutom att minska värken har naturligtvis motionen en rad andra hälsofördelar, jämfört med ett stillasittande mht till värkproblem.

Att hitta en bra motionsform kan också vara ett riktigt bra alternativ för att minska beroendet av mediciner och dess bieffekter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Min varukorg
Din varukorg är tom.

Det verkar som att du inte har gjort något val än.