Fri frakt över 1000kr
12 februari 2020
Hälsobloggen Hälsotips

Fördelar med Citronvatten

Att ta hand om sin hälsa behöver inte alltid innebära hårda pass på gymmet eller att löpa i skogen även om det som vi berättade föregående vecka finns många fördelar med dessa hälsofrämjande beteenden. En väldigt god idé är att starta morgonen med citronvatten. Denna handling har många positiva implikationer. Det finns många anledningar att dricka citronvatten varje dag. Här är några av dem:

1. Stärker immunförsvaret
Citron innehåller mycket C-vitamin, vilket motverkar förkylningar och och stärker immunförsvaret. C-vitaminet i citroner har antiinflammatoriska effekter och förbättrar dessutom upptaget av järn i kroppen, vilket också spelar en viktig roll för immunförsvaret. 2. Minskar inflammationer
Att dricka citronvatten bidrar till att balansera upp surheten i kroppen, inklusive urinsyra i lederna, vilket är en av de främsta orsakerna till smärta och inflammation.

3. Ger friskare andedräkt
Citron är känt för att dels ge fräschare andedräkt, dels ge fräschare munhälsa och kunna lindra tandköttsinflammation. Men vänta gärna en tag med att borsta tänderna efter att du druckit ditt citronvatten eftersom det annars kan leda till att tandemaljen urholkas.

4. Rensar din kropp
Citron hjälper till att driva ut toxiner, alltså gifter, ur din kropp. Detta bland annat på grund av att citroner är vätskedrivande, vilket gör att du gör dig av med gifter snabbare än vanligt. Citronsyra stimulerar även leverns avgiftningsprocess. Hoppas detta kan ge dig lite inspiration denna vecka ?. Ha en fortsatt underbar vecka önskar teamet på TrendRehab.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Min varukorg
Din varukorg är tom.

Det verkar som att du inte har gjort något val än.